08:59 03.02.2021

Експерти ВООЗ відвідали Уханьський інститут вірусології

2 хв читати
Експерти ВООЗ відвідали Уханьський інститут вірусології

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), яка вивчає питання походження коронавірусної інфекції, відвідала Уханьський інститут вірусології, повідомляє Bloomberg. Раніше в США неодноразово стверджували, що коронавірус SARS-CoV-2 міг виникнути саме в Уханьскій лабораторії.

"Ми з нетерпінням чекаємо дуже продуктивного дня, щоб задати всі питання, які, як ми знаємо, ще необхідно дати", - сказав до відвідування інституту експерт ВООЗ Пітер Дасзак, президент некомерційної неурядової організації EcoHealth Alliance.

Раніше фахівці ВООЗ у сфері вірусології, безпеки харчових продуктів та епідеміології побували на одному з найбільших у місті ринку Baishazhou, де продають свіжі м'ясо, рибу і морепродукти. До цього вони були в двох лікарнях в Ухані, які серед перших почали лікувати хворих. Фахівці ВООЗ приїхали в Ухань у середині січня, після 14-денного карантину вони приступили до роботи

На початку січня заступник радника екс-президента США Дональда Трампа з національної безпеки Метью Поттінгер заявляв, що "з'являється все більше свідчень" того, що найбільш вірогідна версія походження коронавірусу - витік з лабораторії в Ухані. У травні 2020 року про це також говорив Трамп. Він обвинувачував китайське керівництво в приховуванні інформації щодо поширення вірусу.

Глава МЗС Китаю Ван І говорив, що пандемію коронавірусу викликали окремі спалахи в різних місцях у всьому світі, а КНР стала першою країною, яка повідомила про випадки захворювання.

Вперше COVID-19 виявили в кінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань. У березні 2020 року ВООЗ оголосила спалах коронавірусу пандемією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА