11:06 03.02.2021

Зеленський лідирує у президентському рейтингу, але його підтримка знизилася - опитування

2 хв читати
Зеленський лідирує у президентському рейтингу, але його підтримка знизилася - опитування

Якби найближчої неділі відбувалися вибори президента України, нинішнього главу держави Володимира Зеленського підтримали б понад 22% українців, упевнених у своєму виборі, свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 27 січня до 1 лютого.

За даними дослідження, якби найближчої неділі відбувалися вибори президента України, 65% респондентів обов'язково взяли б участь у голосуванні, 10,2% не впевнені, але швидше за проголосували б на виборах.

Так, найбільшу підтримку отримав би Зеленський, проте його підтримка знизилася порівняно з груднем 2020 року (його готові підтримати 22,1% серед респондентів, які визначилися зі своїм вибором, проти 27% у грудні 2020 року).

П'ятого президента, лідера "Євросолідарності" Петра Порошенка підтримали б 13,7%, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка (13,5%). Різниця в підтримці цих кандидатів у межах похибки. Порівняно з груднем 2020 року їхні рейтинги статистично значимо не змінилися.

Лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко готові підтримати 11,2%; зростання з 7,5% у грудні 2020 року), голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народного депутата Віктора Медведчука - 7,9%, лідера партії "Українська стратегія" Володимира Гройсмана - 5,5%, лідера "Радикальної партії "Олега Ляшка - 4,8%, шоумена Сергія Притулу - 4,5%, голову Верховної Ради Дмитра Разумкова - 4%. Інші кандидати мають низьку підтримку.

Всеукраїнське опитування проводили методом особистого інтерв'ю з використанням планшетів (САРІ). Опитано 1 205 респондентів, які проживають у 86 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводили тільки на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% - для показників, близьких до 50%, 2,5% - для показників, близьких до 25%, 1,9% - для показників, близьких до 12%, 1,3% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА