17:20 03.02.2021

Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"

2 хв читати
Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"

Фільми "Земля кочівників" із Френсіс Мак-Дорманд і "Батько" з Ентоні Гопкінсом поборються за нагороди американської премії "Золотий глобус", список номінантів був оголошений у середу.

На "Найкращу драму" 78-ї премії "Золотий глобус" претендують: "Батько" Флоріана Целлера, "Манк" Девіда Фінчера та "Земля кочівників" Хлої Чжао, "Дівчина, що подає надії" Еміральд Феннел і "Суд над Чиказької сімкою" Аарона Соркіна, оголосили організатори у понеділок.

У номінації "Найкраща комедія/мюзикл" представлені: "Борат 2", "Гамільтон", "М'юзік", "Зависнути у Палм-Спрінгз" і "Випускний".

За звання "Найращого режисера" поборються: Еміральд Феннел, Девід Фінчер, Реджина Кінг, Аарон Соркін і Хлої Чжао.

У номінації "Найращий драматичний актор" представлені: Різ Ахмед ("Звук металу"), Чедвік Боузман ("Ма Рейні: Мати блюзу"), Ентоні Гопкінс ("Батько"), Гері Олдмен ("Манк") і Тахар Рахім ("Мавританець").

За нагороду в аналогічній жіночій номінації поборються: Кері Малліган ("Дівчина, що подає надії"), Френсіс Мак-Дорманд ("Земля кочівників"), Ванесса Кірбі ("Фрагменти жінки"), Віола Девіс ("Ма Рейні: Мати блюзу") і Андра Дей ("Сполучені Штати проти Біллі Голідей").

На звання найкращий актор у мюзиклі/комедії претендують: Саша Барон Коен ("Борат 2"), Лін-Мануель Міранда ("Гамільтон"), Дев Пател ("Історія Девіда Копперфілда"), Джеймс Корден ("Випускний") і Енді Семберг ("Зависнути у Палм-Спрінгс").

Найращою комедійною актрисою може стати: Марія Бакалова ("Борат 2"), Кейт Гадсон ("М'юзік"), Мішель Пфайффер ("Піти не попрощавшись"), Розамунд Пайк ("Аферистка") та Аня Тейлор-Джой ("Емма").

У номінації "Найращий іноземний фільм" представлені - "Ще по одній" (Данія), "Ла Йорона" (Гватемала/Франція), "Все життя попереду" (Італія), "Мінарі" (США) і "Ти і я" (Франція/США).

"Золотий глобус" - американська премія, яку присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси з 1944 року за роботи в кінофільмах і телевізійних картинах. Премію "Золотий глобус" вручають щороку в січні за результатами голосування приблизно 90 міжнародних журналістів, що живуть у Голлівуді.

78-ма церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус" відбудеться 28 лютого у Лос-Анджелесі та Нью-Йорку. Номінанти премії братимуть участь у церемонії з різних куточків світу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА