21:16 06.02.2021

Укладання "Північного потоку 2" відновилося у водах Данії через 413 днів після його зупинки через санкції США

2 хв читати
Укладання "Північного потоку 2" відновилося у водах Данії через 413 днів після його зупинки через санкції США

Укладання труб морської газової магістралі "Північний потік 2" відновилася в водах Данії. Будівництво відновилося в тому ж місці де її один рік і два з половиною місяці тому зупинили американські санкції.

"Судно-трубоукладач "Фортуна", 24 січня почало роботи з відновлення будівництва газопроводу "Північний потік 2", успішно провело морські випробування і сьогодні приступило до трубоукладки в водах Данії", - йдеться в коментарі оператора будівництва Nord Stream 2 AG.

"Усі роботи проводяться згідно з відповідними дозволами. Більш детальну інформацію про будівництво та наші подальші плани ми повідомимо додатково", - також зазначили в проектній компанії.

Як повідомлялося, з 15 січня "Фортуна" мала право приступати до робіт з укладання "Північного потоку 2" у виключній економічній зоні Данії.

"Фортуна" прийшла до східного закінчення відрізка добудови магістралі 22 січня і відтоді кілька днів маневрувала в цьому районі уздовж траси магістралі.

"Фортуна", як очікується, завершить роботи в датських морях до середини останнього тижня травня, а потім приступить до укладання труб в водах Німеччини, де будівництво триватиме до червня. Розрахункова швидкість укладання труб "Фортуною" становить 0,4 км на добу, на швидкість будівництва можуть впливати погода і технічні умови.

"Газпром" (MOEX: GAZP) вирішив добудовувати газопровід "Північний потік 2" власними силами, після того як через накладені США санкції, його швейцарський підрядник Allseas зупинив роботу. Наразі з приблизно 2460 км газопроводу укладено понад 2300 км (тобто 94%).

У грудні "Фортуна" побудувала 2,6 км магістралі "Північний потік 2" у виключній економічній зоні ФРН.

Укладання "Північного потоку 2" у водах Данії зупинилася 21 грудня 2019 року, після того як 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни (NDAA) на 2020 рік, в який було включено положення про санкції щодо компаній, що надають послуги з будівництва "Північного потоку 2".

В останні дні президентства Трампа його адміністрація внесла до списку санкцій (SDN OFAC) відповідно до закону CAATSA ("Протидія противникам Америки за допомогою санкцій") трубоукладач "Фортуна" і його власника ТОВ "КВТ-РУС".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА