14:11 08.02.2021

Кучма: Гідною даниною пам'яті Антонову з боку України було б побудувати нову "Мрію"

2 хв читати
Кучма: Гідною даниною пам'яті Антонову з боку України було б побудувати нову "Мрію"

Другий президент України Леонід Кучма (1994 - 2005 рр.) вшанував пам'ять видатного українського авіаконструктора Олега Антонова, виступивши за будівництво ще одного літака Ан-225 "Мрія".

"Коли я чую ім'я "Антонов" - в уяві одразу виникає щось величне, могутнє. Гадаю, це не тільки через гігантські літаки, які створював Олег Костянтинович. Це насамперед через гігантський масштаб особистості, якою був він сам. Антонов, чий 115-річний ювілей ми святкуємо в ці дні, людина "світового масштабу". Тим більшою має бути наша гордість називати його своїм, нашим. Саме на нашій землі він вчив літати найпотужніші зі своїх "птахів". Саме тут він створив авіабудівну галузь, яка на сьогодні працює на нашу державу. На борту одного з перших антонівських лайнерів Ан-10 величезними літерами було написано "Україна", - наводить слова Кучми його прес-секретар Дарка Оліфер на сторінці у Facebook у понеділок.

Другий президент України припустив, що гідною даниною пам'яті авіаконструктора стала б побудова ще одного літака Ан-225 "Мрія", чий єдиний екземпляр нині активно використовується для перевезення великогабаритних вантажів і є рекордсменом за багатьма показниками.

"Гадаю, гідною даниною його пам'яті з боку нашої держави було б напружитися, щоб побудувати ще одну, нову "Мрію", - сказав він.

Кучма також ратує за створення в Україні "школи Антонова" та "школи" видатного українського ракетобудівника Михайла Янгеля.

"Я хочу, щоб у нас була "школа Антонова". Як і "школа Янгеля". Це не обов’язково креслення літаків або ракет. Але обов’язково розум і сміливість, системне знання та культура мислення. Те, що потрібне, щоб творити майбутнє. Може, "школа Маска" звучить ще амбітніше. Але свого Маска у нас ще немає. А щоб з’явився - маємо пам’ятати Антонова та Янгеля, маємо вчитися у них. Тому що міняються технології, але вічними лишаються умови успіху: побачити за обрієм, обрати нішу, віддати себе цілком", - наголосив Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА