20:45 11.02.2021

НБУ заявив, що не уповноважений підписувати меморандум про добудову житла банку "Аркада"

2 хв читати
НБУ заявив, що не уповноважений підписувати меморандум про добудову житла банку "Аркада"

Національний банк України (НБУ) не має правових підстав для укладення меморандуму з питання завершення будівництва житлових комплексів банку "Аркада", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі відомства.

"Національний банк діє на основі та в межах повноважень і у спосіб, передбачений Конституцією та законами України. Оскільки АТ АКБ "Аркада" перебуває у стадії ліквідації, то Національний банк, виходячи з вимог ст. 3 закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" та ст. 76 закону України "Про банки і банківську діяльність", не має правових підстав для укладення такого меморандуму", - пояснюється в повідомленні.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв про підготовку проекту меморандуму та надання його для підписання зацікавленим сторонам, зокрема НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Як повідомлялося з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, меморандум з питання завершення будівництва житлових комплексів банку "Аркада" планувалося підписати 5 лютого.

Водночас у ДТЕК "Київські електромережі" заявили, що не вбачають можливості взяти на себе зобов'язання з будівництва підстанції та повітряної лінії для під’єднання до мереж ЖК "Патріотика на озерах" у рамках меморандуму, оскільки проект будівництва передбачався за рахунок замовника під’єднання і не був включений до інвестпрограми компанії та плану розвитку мереж на 2021-2025 роки.

Як повідомлялося, завершити будівництво житлових комплексів "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" Фонду фінансування будівництва під управлінням неплатоспроможного банку "Аркада" має намір будівельна компанія Stolitsa Group (Київ).

НБУ 25 серпня 2020 року відніс банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів капіталу менш ніж до третини мінімального встановленого рівня (у зв'язку з втратою основного активу - будівлі головного офісу і відповідної земельної ділянки), а 24 вересня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

ФГВФО 25 вересня розпочав ліквідацію банку "Аркада". Згідно з оцінками фонду, ліквідація триватиме до 24 вересня 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА