12:13 12.02.2021

На території Київської та Миколаївської областей поліція виявила несанкціоновані звалища епідемічно небезпечних медвідходів

2 хв читати
На території Київської та Миколаївської областей поліція виявила несанкціоновані звалища епідемічно небезпечних медвідходів

Правоохоронці спільно з представниками регіональних центрів Державної екологічної інспекції України задокументували факти грубого порушення санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами підприємством-ліцензіатом із Київської області.

"Вчора, 11 лютого, проведено обшуки в офісних і складських приміщеннях, які орендувало підприємство-ліцензіат. У результаті правоохоронці виявили тонни використаного медичного інструменту, лікарських діагностичних та дезінфекційних засобів, а також органічні медичні відходи, предмети, забруднені біологічними рідинами, відходи медичних закладів та мікробіологічних лабораторій, зокрема діяльність яких пов’язана із СОVID-19", - повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Так, згідно з правилами знищення лікарських і біологічних засобів, які не підлягають подальшому використанню, вони набувають статусу відходів і передаються для знищення. Однак встановлено, що підприємство, не виконуючи взятих зобов'язань, звозило залишки в складські приміщення, які не передбачені для зберігання й утилізації епідемічно небезпечних медичних відходів, розташованих на території Миколаївської та Київської областей.

Нині правоохоронці вживають заходів для гарантування безпеки громадян. Окрім того, буде поінформовано представників органів місцевої влади для вирішення питання щодо організації належної утилізації виявлених відходів.

Слідчі поліції Київської області розпочали кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацію зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України).

Після проведення першочергових слідчих дій вирішуватимуть питання про додаткову кваліфікацію дій правопорушників за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА