19:21 12.02.2021

Усі гіпотези щодо появи COVID-19 мають право на існування на цьому етапі

2 хв читати
Усі гіпотези щодо появи COVID-19 мають право на існування на цьому етапі

Поки що рано відкидати якісь гіпотези про походження коронавірусу COVID-19, заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Певні питання виникли стосовно того, чи треба відбраковувати деякі гіпотези із цього приводу. Переговоривши з деякими членами команди (експертів, що побували в Ухані - ІФ), я хочу підтвердити, що всі гіпотези залишаються в силі та потребують подальшого аналізу й вивчення", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

При цьому він заявив, що місія ВООЗ, яка працювала в Ухані, добилася більшого розуміння початкового етапу пандемії COVID-19, намітила сфери для подальшої дослідницької роботи. Він нагадав, що у ВООЗ, однак, ніколи не стверджували, що ця місія дасть змогу пролити світло на всі питання.

Крім того, Гебреєсус поінформував, що наступного тижня, як він сподівається, буде оприлюднено зведений звіт про поїздку експертів до Уханя, а згодом фінальну доповідь. Він додав, що після публікації попередньої доповіді ВООЗ проведе прес-конференцію за участю всієї міжнародної команди фахівців.

Експерти ВООЗ розпочали роботу в КНР 28 січня після того, як відбули обов'язковий для всіх приїжджих до Китаю двотижневий карантин. Під час роботи вони ознайомилися з обстановкою на низці міських ринків Уханя, відвідали кілька лікарень, центр хвороб тварин і Уханський інститут вірусології.

За підсумками роботи місії в Китаї голова групи експертів ВООЗ Бен Ембарек заявив, що фахівці вважають украй малоймовірним лабораторне походження коронавірусу COVID-19. Також він говорив, що спочатку COVID-19, найімовірніше, почав поширюватися серед кажанів, проте в Ухань захворювання навряд чи прийшло через цих тварин.

Водночас у Вашингтоні заявляли, що розраховують отримати детальну доповідь ВООЗ. За словами представника Держдепу Неда Прайса, Пекін на сьогодні не надав "необхідних чітких даних, яких потребує міжнародна спільнота".

У свою чергу в Пекіні висловили сподівання, що Вашингтон також запросить експертів ВООЗ для дослідження походження коронавірусу до США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА