08:52 15.02.2021

Україна та ОАЕ підписали меморандуми та контракти на суму від $3 млрд США

2 хв читати
Україна та ОАЕ підписали меморандуми та контракти на суму від $3 млрд США

Україна та Об'єднані Арабські Емірати підписали меморандуми й контракти на суму від $3 млрд, повідомила прес-служба Офісу президента.

"У рамках офіційного візиту президента України Володимира Зеленського в Об'єднані Арабські Емірати українська делегація підписала низку меморандумів і контрактів на загальну суму від $3 млрд", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна України та інвестиційним фондом Mubadala. Вони спрямовані на поглиблення співпраці в межах опрацювання перспективних інвестиційних проектів та участі еміратської сторони у програмі приватизації державної власності в Україні.

"На всіх міжнародних зустрічах я закликаю інвестувати в Україну. Наша держава має величезний потенціал: геополітичне положення, природні ресурси, освічені люди. Саме зараз час реалізовувати цей потенціал і створювати сильну економіку", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що залучення інвестицій – це ключ до економічного зростання України. "Підписання меморандуму з державним інвестиційним фондом Mubadala уряду Абу-Дабі про наміри інвестувати в Україну – надзвичайно важливий крок у відкритті шляху для масштабних інвестицій в Україну із Західної Азії", - зазначено в повідомленні.

Крім того, Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з компанією INTELMAX Management Consulting, який передбачає співпрацю щодо створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom, який забезпечить підвищену безпеку та прозорість. Планується також упровадження блокчейн-технологій у державні процеси та послуги.

Також сторони підписали документи в галузі оборони, в рамках яких, зокрема, обговорювалася можливість побудови спільних заводів за межами України.

Крім того, підписано меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу та трейдингової компанії з метою гарантування продовольчої безпеки.

Як інформує Офіс президента, розглядається також можливість відкриття українського суверенного фонду для спільних інвестицій.

"Водночас 18 українських приватних компаній, серед яких "Інтерпайп", Dragon Capital, "ДТЕК", Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з державним інвестфондом Mubadala", - зазначили в ОП.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА