14:50 15.02.2021

SkyUp очікує дозволу на проліт для здійснення рейсу із Занзібару до Києва, до переговорів залучено Державіаслужбу

2 хв читати
SkyUp очікує дозволу на проліт для здійснення рейсу із Занзібару до Києва, до переговорів залучено Державіаслужбу

Авіакомпанія SkyUp Airlines (Київ), чий рейс PQ 6972 Занзібар-Київ у зв'язку з поломкою літака не вилетів 13 лютого за розкладом, нині чекає на дозвіл від третіх країн на здійснення рейсу в понеділок.

"З технічних причин рейс SkyUp Airlines PQ 6972 Занзібар-Київ не вилетів за розкладом. За кілька годин технічно літак був готовий здійснити рейс. Однак для дотримання правил і процедур при виконанні рейсу, зокрема щодо робочого часу екіпажів, для виконання рейсу потрібно було внести зміни в маршрут. А також отримати необхідні дозвільні документи від країн, чиї кордони ми перетинаємо", - повідомляється на сторінці авіакомпанії в Facebook.

SkyUp заявляє, що з 13 лютого її представники провадять переговори з авіаційними органами країн, щоб отримати дозволи на проліт у їхньому повітряному просторі.

"Кілька разів ми отримували усні запевнення про готовність надати дозволи. Тоді ми розпочинали підготовку до рейсу, зриваючи пасажирів з місця, однак в останній момент отримували відмову. Наразі до переговорів приєдналася Державіаслужба, щоб пришвидшити вирішення питання. Ще раз наголошуємо, технічно літак готовий здійснити рейс будь-якої хвилини", - розповіли в авіакомпанії.

За інформацією SkyUp, наразі пасажири цього рейсу розміщені в окремих номерах до 16 лютого.

"Якщо ми не отримаємо дозвільних документів на сьогоднішній виліт, завтра всі пасажири зможуть вилетіти до Києва нашим регулярним рейсом. Актуальну інформацію про час вильоту пасажири отримують у смс-повідомленнях", - заявили в авіакомпанії.

Як повідомлялося з посиланням на Міністерство закордонних справ, близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі. МЗС і посольство України в Кенії працюють над якнайшвидшим поверненням туристів на батьківщину.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА