07:45 17.02.2021

Джуліані не представляє Трампа в юридичних питаннях

2 хв читати
Джуліані не представляє Трампа в юридичних питаннях

Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані не представляє Дональда Трампа в жодних юридичних питаннях, повідомив старший радник колишнього президента Джейсон Міллер.

"Мер Джуліані наразі не представляє президента Трампа в жодних юридичних питаннях", - заявив Міллер телеканалу CNN.

"Просто немає незавершених справ, де мер Джуліані представляє президента. Мер залишається союзником і другом", - уточнив він у Twitter.

Джуліані був особистим адвокатом Трампа з 2018 року і однією з головних фігур, які представляли екс-президента в його невдалих спробах оскаржити результати виборів 2020 року.

Інформація про те, що Джуліані не представляє Трампа у судах з'явилася після того, як глава комітету з внутрішньої безпеки палати представників, демократ від штату Міссісіпі Бенні Гордон Томпсон подав позов до окружного суду Вашингтона, в якому звинувачує екс-президента у порушенні "Акта Ку клукс-клану" 1871 року, що забороняє заважати Конгресу виконувати свої обов'язки.

Крім Трампа серед обвинувачених опинився Джуліані і ультраправа організація "Горді хлопці". Згідно з позовом, вони "грали керівну роль" під час заворушень у Капітолії 6 січня, а також "надали військову допомогу, достатню, щоб побороти будь-який опір з боку поліції Капітолію".

6 січня прихильники Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні. Під час заворушень загинули п'ятеро людей. За кілька годин до цього Трамп звернувся до демонстрантів. Він заявив, що не визнає поразки на виборах і закликав прихильників не припиняти боротьбу і донести до конгресменів своє обурення. Пізніше демократи в конгресі інтерпретували ці висловлювання як підбурювання до штурму Капітолію.

Трамп був виправданий за обвинуваченням у підбурюванні до заколоту в Капітолії на процесі щодо імпічменту в сенаті, який завершився в суботу 13 лютого.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА