19:49 17.02.2021

Україна має намір добудувати на Північно-Кримському каналі дамбу, яка унеможливить подачу води до окупованого Криму

1 хв читати
Україна має намір добудувати на Північно-Кримському каналі дамбу, яка унеможливить подачу води до окупованого Криму

Україна має намір добудувати дамбу на Північно-Кримському каналі, що виключить можливість подачі води на тимчасово окупований півострів до моменту повернення його Україні Росією, заявляє постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

"Дамбу на Північно-Кримському каналі в Україні мають намір добудувати. Оскільки це має максимально виключити потрапляння води до тимчасово окупованого Росією Криму. Також це має поліпшити заходи з меліорації Херсонщини", - наводить слова Кориневича прес-служба постпредства президента України в АРК на своїй сторінці у соцмережі Facebook у середу.

За його словами, наразі є необхідність добудови дамби на 107-му кілометрі каналу.

На зустрічі у середу, 17 лютого, з начальником управління Північно-Кримського каналу Сергієм Шевченком Кориневич наголосив, що "Україна не відновить подачу води на півострів до моменту його деокупації".

Учасники зустрічі також обговорили важливі для функціонування каналу питання, зокрема, необхідність зміцнення споруд.

Як повідомлялося, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що відновлення постачань дніпровської води до анексованого Криму можна обговорювати лише тоді, коли Росія офіційно звернеться з таким проханням до влади України, а також визнає себе країною-окупантом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА