13:13 18.02.2021

Держпродспоживслужба виявила пташиний грип у селищі біля Києва та впровадила карантин

2 хв читати
Держпродспоживслужба виявила пташиний грип у селищі біля Києва та впровадила карантин

Вірус пташиного грипу був виявлений і лабораторно підтверджений у приватному домогосподарстві у селищі Клавдієво-Тарасове Київської області 16 лютого, повідомило Головне управління Держпродспоживслужби у Київській області у четвер.

"До буферної зони (захисту) потрапила територія навколо неблагополучного пункту (епізоотичного осередку) радіусом 3 км, до якої включений населений пункт смт Клавдієво-Тарасове", - уточнило відомство.

Воно додало, що до зони спостереження (нагляду) потрапила територія радіусом 10 км, до якої включені населені пункти Київської області: с. Пороскотень, с. Нова Гребля, с. Вабля, с. Пилиповичі, смт Бородянка, смт Немішаєве, смт Бабинці, с. Буда-Бабинецька, с. Микуличі, с. Здвижівка, с. Діброва, с. Козинці, с. Дружня Бучанського (Бородянського) району, с. Червона Гірка, с. Плахтянка Бучанського (Макарівського) району, с. Мироцьке Бучанського (Києво-Святошинського), частина території смт Ворзель обмежена на вул. Білостоцьких та вул. Пушкіна Бучанського району Київської області.

Відомство уточнило, що до зони спостереження (нагляду) також потрапило підприємство із утримання та забою птиці ТОВ "Виробничо-торговельна компанія "Ранко" (с. Бабинці).

Із 17 лютого на цій території впроваджено карантин через грип птиці, застосовано зонування та впроваджено обмеження, зазначається у повідомленні.

Головне управління Держпродспоживслужби інформує, що в Київській області вживаються заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження грипу птиці на інші території відповідно до затвердженого місцевими органами влади плану.

Пташиний грип - гостра інфекційна вірусна хвороба птахів, що характеризується ураженням органів травлення, дихання та високою летальністю. На грип хворіє птиця будь-якого віку, а смертність при захворюванні досягає 80-100%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА