15:38 18.02.2021

Україна скликає в лютому засідання Генасамблеї ООН щодо ситуації в Криму й на Донбасі - постпред

2 хв читати
Україна скликає в лютому засідання Генасамблеї ООН щодо ситуації в Криму й на Донбасі - постпред

23 лютого відбудеться засідання Генеральної асамблеї ООН, під час якого буде представлено доповідь про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Ви питали, чому Росія щоразу організовує цю безперспективну для неї розмову. Бо це щоразу відбувається за тиждень чи два до проведення заходів, коли українська сторона скликає засідання Генеральної асамблеї. Цього разу воно відбудеться 23 лютого. Одним із пунктів порядку денного там заявлена доповідь про ситуацію на окупованих територіях України. От вам і відповідь на ваше запитання. Росія своїми діями намагається підірвати авторитет Генеральної асамблеї. І багато країн від цього не в захваті", - сказав Кислиця в інтерв'ю LB.UA, опублікованому в четвер.

Він також зазначив, що під час засідання 23 лютого Україна має намір порушувати питання проведення на тимчасово окупованій частині Донбасу форуму "Русский Донбасс".

"Ми про це говоримо із нашими партнерами, із секретаріатом ООН. Це питання відображається у наших матеріалах, які ми надсилаємо в інші представництва. Чи буде Україна через це скликати засідання Ради безпеки? Ні, не буде: це ще не той рівень проблеми, який потребує прямого залучення Радбезу. Чи це стане частиною нашої роботи з розробки нових документів уже наступної сесії? Так, стане. Чи про це ми говоритимемо під час засідання Генеральної асамблеї 23 лютого? Так, говоритимемо", - зазначив він.

Кислиця додав, що 23 лютого відбудеться брифінг під головуванням керівництва Міністерства з питань тимчасово окупованих територій для країн-членів вже всієї ООН, а не тільки для Радбезу, щодо ситуації на Донбасі та в Криму.

Він наголосив, що представництво України при ООН постійно обговорює питання повноцінного запуску "Кримської платформи" на базі ООН.

"Тому я бачу великий потенціал "Кримської платформи" у тому, щоб ми мали можливість протягом року взаємодіяти з нашими партнерами в багатьом галузях, які дотичні до наших резолюцій. А це питання маркування товарів, міграції, незаконної паспортизації, зміни етнічного складу населення, питання боротьби із COVID-19 тощо. У "Кримській платформі" закладена своя додана вартість", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА