11:31 24.02.2021

Три чверті українців знають про санкції проти Медведчука, понад половина їх підтримують

2 хв читати
Три чверті українців знають про санкції проти Медведчука, понад половина їх підтримують

Три чверті українців (75%) знають про рішення Ради національної безпеки і оборони про впровадження санкцій стосовно народного депутата України від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 22-23 лютого 2021 року.

За даними опитування, 40% опитаних добре знають про ці санкції, 35% - щось чули, 25% - уперше чують.

При цьому 58% підтримують таке рішення РНБО, 28% - не підтримують. Серед тих, хто добре знає про це рішення, 73% заявили про його підтримку, 23% - протилежної думки.

52% респондентів вважають, що рішення про впровадження санкцій проти Медведчука зумовлене його проросійською діяльністю, 30% опитаних вважають це "розборками" між олігархами, 16% стверджують, що це спроба повернути у власність держави нафтопродуктопровід "Самара - Західний напрямок", 13% вважають рішення РНБО вказівкою з боку США, а 10% заявили про тиск на опозицію.

Під час дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 2500 жителів України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України(РНБО) 19 лютого запровадила санкції проти Медведчука та його дружини через фінансування тероризму, 20 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом увів рішення в дію. Після відповідного рішення РНБО Марченко заявила про свій намір іти в політику для "захисту українського народу" та вступити в партію "ОПЗЖ".

Крім того, 19 лютого РНБО доручила Кабінету Міністрів вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" (СЗН), що проходить через територію України. Деякі ЗМІ називали Медведучка одним із бенефіціарів СЗН, проте партія "Опозиційна платформа - За життя" заявила, що депутат і члени його сім'ї не мали й не мають стосунку до нафтопродуктопроводу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА