18:08 26.02.2021

У Чернівцях запроваджують карантинні обмеження "червоного" рівня з 27 лютого

2 хв читати
У Чернівцях запроваджують карантинні обмеження "червоного" рівня з 27 лютого

Чернівецька обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) ухвалила рішення про запровадження на території регіону карантинних обмежень "червоного" рівня через стрімке поширення коронавірусу.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради в п'ятницю, карантин у регіоні посилюється з 00:00 27 лютого і триватиме щонайменше до 10 березня.

"Під забороною: приймання відвідувачів закладами громадського харчування (барами, ресторанами, кафе тощо); приймання відвідувачів у розважальних зонах ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності; приймання відвідувачів закладів культури й проведення культурних масових заходів; проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів; відвідування навчальних закладів усіх типів і форм власності її здобувачами, окрім здобувачів закладів дошкільної освіти та спеціальної освіти", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці в Facebook.

Водночас у ньому уточнюється, що в період дії карантинних обмежень буде дозволена адресна доставка замовлень та замовлення навинос у закладах громадського харчування, а також робота автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- і відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб і використання персоналом, окрім акторів (під час знімального процесу), залучених до виробництва аудіовізуального твору, засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів та захисних масок, що закривають рот і ніс, у тому числі виготовлених самостійно.

Також дозволено проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов'язкового щоденного контролю стану здоров'я учасників.

Як повідомлялося, "червоний" рівень в області запроваджуватимуть, якщо є перевищення хоча б двох коронавірусних показників протягом трьох днів поспіль. На цьому рівні запроваджують жорсткі карантинні обмеження - практично такі самі, як під час січневого карантину.

Зокрема, забороняється:

- робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

- робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів;

- робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

- робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

- проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

- робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- і відеозйомки.

Водночас працюватимуть банки, АЗС, ветеринарні магазини, аптеки, усі продовольчі магазини.

"Червоний" рівень в області запроваджуватиме комісія з ТЕБ та НС, обмеження вводять протягом 48 годин після його впровадження.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА