19:44 27.02.2021

У Москві відбулося вшанування пам'яті Бориса Нємцова

2 хв читати
У Москві відбулося вшанування пам'яті Бориса Нємцова

У Москві відбулася церемонія покладання квітів на місці загибелі Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту.

Вдень тут почали збиратися люди, вони несли квіти і лампадки до місця загибелі політика, передає кореспондент "Інтерфаксу". У місця імпровізованого меморіалу волонтери роздавали прибулим медичні маски.

Прохід на Червону Площу був перекритий співробітниками правоохоронних органів, проте поліція не перешкоджала присутнім на мосту людям.

В акції взяли участь кілька тисяч людей, серед них член Ради при президенті РФ з прав людини (РПЛ) Микола Сванідзе, дружина опозиціонера Олексія Навального Юлія, голова Фонду Бориса Нємцова Володимир Кара-Мурза-молодший, лідер Партії народної свободи (ПАРНАС) Михайло Касьянов, голова партії "Яблуко" Микола Рибаков і її засновник Григорій Явлінський і екс-депутат Держдуми Дмитро Гудков.

Також квіти в пам'ять Нємцову на Великому Москворецькому мосту поклав муніципальний депутат Красносільського району та член оргкомітету акції Ілля Яшин. Він висловив надію на те, що "Марш Нємцова" в форматі ходу відбудеться в цьому році. "Ми розраховуємо восени, можливо, в день народження Нємцова (9 жовтня - ІФ), якщо будуть зняті коронавірусні обмеження", - сказав Яшин.

Раніше повідомлялося, що мерія столиці не погодила його через чинні обмеження на масові заходи в умовах пандемії COVID-19.

Вшанувати пам'ять Нємцова в суботу прийшли головний редактор "Нової газети" Дмитро Муратов, письменник-сатирик і журналіст Віктор Шендерович, голова партії "Громадянська ініціатива" Андрій Нечаєв, муніципальний депутат Москви Юлія Галяміна, депутат Мосміськдуми від "Яблука" Євген Бунімович, координатор руху "Відкрита Росія" Тетяна Усманова, правозахисник Лев Пономарьов, активіст Олексій Міняйло, історик Андрій Зубов, а також колишній депутат Держдуми Володимир Рижков.

Крім того, покласти квіти в пам'ять про Нємцова прийшли посол США в РФ Джон Салліван, посол Євросоюзу Маркус Едерер, а також глави та представники дипмісій країн ЄС та інших посольств.

Зокрема, на Великому Москворецькому мосту були помічені посол Великої Британії в Росії Дебора Броннерт, посол Латвії та Німеччини в РФ - Маріс Рієкстіньш і Геза Андреас фон Гайр.

Опозиційний політик Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в столиці. Щороку в пам'ять про нього проходять узгоджені акції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА