06:43 28.02.2021

Українська влада працює над тим, щоб Байден взяв участь у міжнародному саміті "Кримської платформи"

2 хв читати
Українська влада працює над тим, щоб Байден взяв участь у міжнародному саміті "Кримської платформи"

Українська влада працює над тим, щоб президент США Джо Байден взяв участь у міжнародному саміті "Кримської платформи", запланованому на 23 серпня в Києві, заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Є вагомі підстави очікувати, що президент США Джо Байден візьме участь у міжнародному саміті "Кримської платформи", проведення якого заплановано на 23 серпня в Києві", - цитує на своєму сайті "Крим. Реалії" (проект "Радіо Свобода" в Україні) заяву Джемілєва, оголошену на виступі під час заходу в "Кримському досі", присвяченому Дню спротиву окупації Криму і Севастополя в суботу.

Лідер кримськотатарського народу нагадав, що президент України Володимир Зеленський 26 лютого підписав указ про заходи для розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури і захисту прав жителів окупованого півострова Крим.

"Ми покладаємо на це великі надії. Багато країн світу, в тому числі країни Ради Європи, США, вже висловили згоду (приєднатися - КР). Хоча я точно не можу сказати, чи будуть вони представлені 23 серпня цього року на саміті, але є дуже великі підстави сподіватися на те, що, зокрема, і Джо Байден 23-го числа буде тут. У всякому разі, над цією темою ми будемо дуже ретельно працювати", - сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що вважає створення "Кримської платформи" суттєвим кроком на шляху до деокупації Криму.

"Питання окупованого Донбасу якоюсь мірою на базі Мінських угод обговорюється. Але тему деокупації Криму Путін взагалі обговорювати не хоче. І нахабно заявляє те, що це земля Росії, і те, що там діється, на окупованій території – це, мовляв, внутрішні справи Росії. Але з цим, зрозуміло, ні Україна, ні світова спільнота, у жодному разі не може погодитися, і робитимуться необхідні заходи з деокупації", - додав Джемілєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА