07:13 01.03.2021

Токійська Олімпіада може надати Сеулу, Токіо і Вашингтону шанс для переговорів з КНДР

2 хв читати
Токійська Олімпіада може надати Сеулу, Токіо і Вашингтону шанс для переговорів з КНДР

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив у понеділок, що Олімпійські ігри в Токіо можуть надати можливість для відновлення переговорного процесу між Північною Кореєю і Сполученими Штатами, Південною Кореєю і Японією.

"Ігри, заплановані на цей рік, можуть стати можливістю для діалогу між Південною Кореєю і Японією, Південною та Північною Кореєю, Північною Кореєю і Японією, Північною Кореєю і Сполученими Штатами", - сказав Мун Чже Ін, виступаючи на церемонії, присвяченій 102-й річниці національного Руху за незалежність "1 березня" в Сеулі.

Президент також запевнив, що Південна Корея буде працювати з Японією для забезпечення успіху токійської Олімпіади, яка може допомогти двом країнам оговтатися від наслідків пандемії коронавірусу.

Міжкорейські відносини загострилися після провалу в 2019 році переговорів про денуклеаризацію між КНДР і Сполученими Штатами.

Мун Чже Ін також висловився за активізацію співпраці з Японією.

"Я сподіваюся, що і Корея, і Японія зможуть відродити свої економіки, постраждалі від пандемії COVID-19, і спільно створити новий порядок в епоху після COIVD-19", - сказав він.

Колонізація Японією Корейського півострова в минулому столітті продовжує чинити негативний вплив на південнокорейсько-японські зв'язки. У січні Сеульський суд вперше зобов'язав Японію виплатити компенсацію 12 колишнім "жінкам для утіх". У 2018 році Верховний суд Південної Кореї ухвалив, що дві японські фірми повинні виплатити компенсацію робочим, яких Японія під час війни змусила займатися примусовою працею.

Обидва рішення викликали протидію і докір з боку Токіо, який стверджує, що питання про жінок і примусову працю були врегульовані відповідно до угоди 2015 року та договором 1965 року відповідно.

Мун Чже Ін, торкнувшись цих проблем, сказав, що він готовий до переговорів з японськими офіційними особами, щоб знайти "мудрі рішення".

"Ми не повинні дозволяти минулому стримувати нас. Я переконаний, якщо ми об'єднаємо зусилля...,то зможемо мудро вирішувати питання минулого", - наголосив президент РК.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА