07:20 01.03.2021

Палата представників Конгресу США схвалила запропонований Байденом пакет стимулів обсягом $1,9 трлн

2 хв читати
Палата представників Конгресу США схвалила запропонований Байденом пакет стимулів обсягом $1,9 трлн

Палата представників Конгресу США схвалила пакет заходів підтримки економіки обсягом $1,9 трлн, запропонований раніше президентом країни Джо Байденом.

План передбачає, зокрема, збільшення і продовження терміну дії федеральних надбавок до допомоги з безробіття, прямі виплати американцям у розмірі $1400 на людину, виділення $350 млрд штатам і місцевим органам влади, а також фінансування програм вакцинації.

Законопроект, ухвалений нижньою палатою американського Конгресу, буде спрямовано на розгляд Сенату, який, ймовірно, внесе до нього свої зміни, пише The Wall Street Journal. Слідом за цим, Палаті представників належить знову схвалити пакет заходів, вже в зміненому вигляді, перш ніж направити його на підпис президенту.

Запропонований Байденом план містить збільшення мінімальної заробітної плати з $7,25 до $15 за годину, і Палата представників залишила цей пункт у схваленому нею законопроекті. Однак шансів на його схвалення Сенатом, немає, пише Bloomberg.

Демократи прагнуть прийняти новий пакет стимулів до 14 березня, оскільки цього дня закінчується термін дії деяких видів федеральних програм допомоги безробітним.

З початку пандемії COVID-19 Конгрес ухвалив вже кілька пакетів заходів підтримки економіки, і новий план, як вважають демократи, допоможе країні повернутися до нормального життя.

"Законопроект відповідає моменту, відповідає викликам, і ми вважаємо, що це дозволить нам, зрештою, впоратися з жахливою кризою, з якою ми зіткнулися", - заявив конгресмен-демократ Джон Ярмут, який очолює бюджетний комітет Палати представників.

Республіканці переважно виступають проти законопроекту, вважаючи його надмірно великим, а також нераціональним, з урахуванням того, що економіка США вже відновлюється після кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

Байден закликав Сенат не тягнути зі схваленням законопроекту, заявивши, що "втрачати час не можна".

"Якщо ми будемо діяти швидко, рішуче і масштабно, ми в кінцевому підсумку зможемо впоратися з вірусом і змусити нашу економіку знову рухатися, - заявив Байден. - Люди в цій країні страждали занадто багато і занадто довго. Нам необхідно полегшити ці страждання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА