18:16 01.03.2021

ЄС планує до літа розробити сертифікати вакцинації проти коронавірусу, що полегшить переміщення людей Європою

2 хв читати
ЄС планує до літа розробити сертифікати вакцинації проти коронавірусу, що полегшить переміщення людей Європою

 Єврокомісія хоче розробити сертифікат вакцинації проти COVID-19 до літа в межах зусиль щодо спрощення пересувань людей Європою, заявив офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Крістіан Віганд.

"Пропозицію про це буде зроблено протягом березня, щоб полегшити вільне пересування в Європейському Союзі. Що стосується застосування сертифіката, він може бути використаний не тільки для того, щоб підтвердити вакцинацію, а також результати тестів або одужання", - сказав Віганд у понеділок на брифінгу в Брюсселі.

Він наголосив на домовленості держав-членів про вимоги до сертифіката, повідомив, що залишилося скоординувати механізм взаємного визнання систем.

Журналісти цікавилися, чи звільнятиме такий сертифікат мандрівників від карантину; як передбачається ухвалити законопроект до літа, якщо буде ще багато невакцинованих людей, чи будуть сертифікати контролюватися на внутрішніх кордонах ЄС тощо. У відповідь керівник служби офіційних представників ЄС Ерік Мамер закликав не поспішати і почекати, оскільки "тема зовсім свіжа", і має бути робота. "Я не думаю, що вже настав момент розглядати деталі цієї пропозиції, яка на початковій стадії, ми вас інформуватимемо надалі, щойно зможемо", - сказав Мамер.

Єврочиновник при цьому заявив, що в масштабі ЄС "йдеться про розроблення нічого іншого, крім практичного засобу, що дасть змогу полегшити свободу пересування всередині ЄС" у професійних або туристичних цілях на базі наявних медичних даних.

Інший представник Єврокомісії Йоганнес Барке пояснив: "Ми вже говорили в минулому, що думаємо про те, як у межах нашої співпраці з ВООЗ перейти (із застосуванням сертифіката - ІФ) на міжнародний рівень. Але як сказала в четвер (25 лютого на прес-конференції після саміту ЄС - ІФ) голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, ми почнемо працювати спочатку над європейським рішенням, а в подальшому подивимося".

Він додав, що сертифікат передбачається розробити в паперовій та цифровій формах з посиленим захистом персональних даних власників документа.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА