19:36 02.03.2021

Глава ФБР назвав заворушення в США 6 січня внутрішнім тероризмом

2 хв читати
Глава ФБР назвав заворушення в США 6 січня внутрішнім тероризмом

Директор ФБР Крістофер Рей засудив заворушення на Капітолійському пагорбі в січні цього року, назвавши їх "внутрішнім тероризмом".

"Ми, ФБР, розглядаємо цю поведінку як внутрішній тероризм. Йому немає місця в нашій демократії, і терпіти його було б насмішкою над верховенством закону", - сказав Рей, виступаючи на слуханнях у сенатському комітеті з юридичних питань у вівторок.

Він зазначив, що його відомство передало всю наявну інформацію про можливі безлади іншим агентствам, хоча ці дані були "сирими і неперевіреними".

Раніше ФБР зазнало критики за те, що не повідомило, зокрема, поліцію, про потенційну можливість актів насильства під час затвердження результатів виборів у Конгресі США 6 січня. Американські ЗМІ зазначають, що на слуханнях Рей надав дуже мало нової інформації з цього питання.

Прихильники колишнього президента США Дональда Трампа 6 січня прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. За кілька годин перед цими подіями Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на виборах. На його думку, Джо Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Також він закликав прихильників не припиняти боротьбу і донести до конгресменів своє обурення.

Пізніше демократи в Конгресі інтерпретували ці висловлювання як підбурювання до штурму Капітолію. Трамп, зі свого боку, безпосередньо не закликав демонстрантів до насильства, а коли почалися заворушення, просив їх розійтися по домівках.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА