06:43 05.03.2021

В Офісі генпрокурора ініціюють створення в соцмережах online-каналів довіри для неповнолітніх жертв і свідків злочинів

2 хв читати

Офіс Генерального прокурора ініціював створення online-каналів довіри в соціальних мережах для неповнолітніх жертв і свідків злочинів, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора з метою діджиталізації процесу спілкування з дітьми, які стали жертвами злочинів або свідками правопорушень, ініціюватиме створення для них online-каналів довіри в соціальних мережах та месенджерах, зокрема в Instagram, Snapchat або Telegram", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, завдяки такій ініціативі неповнолітні зможуть написати про вчинення проти них злочину з можливістю надання аудіо- і фотофайлів, а також отримати первинну правову, психологічну і медичну допомогу, в разі нанесення їм тілесних ушкоджень.

"Така модель ефективної допомоги постраждалим діє, зокрема, в Естонії, і до таких web-правоохоронців є довіра. Ми теж хочемо максимально осучаснити процеси. Діти чимало часу проводять в online і є більш прогресивними за дорослих, тому ми хочемо надати їм можливість говорити з нами у зручному для них форматі. Крім того, неповнолітній жертві або свідку на початковому етапі простіше написати чи направити голосове повідомлення про подію, ніж розказати вживу, а часто – ще й безпечніше, якщо кривдник дитини знаходиться поруч", - зазначив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

В ОГПУ вважають, що реальна допомога, яка починається зі спілкування в мережі, дозволить повернути довіру до національної системи правосуддя, оперативного реагування на злочини проти дітей, чим підвищить їх розкриття.

"Варто зазначити, що кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20% у 2020 році порівняно з 2019. Понад 5,2 тис дітей постраждали від злочинів. На 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування", - додали в Офісі генпрокурора.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА