17:33 05.03.2021

Доки США впроваджують санкції проти Коломойського, Венедіктова продовжує його "відмазувати" - Шабунін

2 хв читати
Доки США впроваджують санкції проти Коломойського, Венедіктова продовжує його "відмазувати" - Шабунін

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова "продовжує відмазувати" бізнесмена й екс-керівника Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського, проти якого Державний департамент США впровадив санкції, у справі "ПриватБанку", заявив глава голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Держсекретар США оголошує санкції щодо Коломойського (через корупцію), генпрокурор Зеленського продовжує олігарха відмазувати. Венедіктова підписала підозри в одному приватівському епізоді на 136 млн грн, але вже кілька місяців блокує підозри в іншому - на майже 10 млрд грн", - написав Шабунін у Facebook у п'ятницю.

Від зазначив, що різницю між 136 млн і 10 млрд відчувають "і Венедіктова, і Зеленський".

"І рівно так само президент "бореться" з Ахметовим, руками Венедіктової заблокувавши передачу в суд "Роттердаму +". Та що там олігархів, президент заступника керівника власного офісу - Олега Татарова - від покарання відмазує", - наголошує Шабунін.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти бізнесмена та колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського у зв'язку з його причетністю до великої корупції.

Блінкен зазначив, що у своєму офіційному статусі голови Дніпропетровської області України з 2014 до 2015 року Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону та віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і громадські процеси, зокрема використовуючи свій політичний вплив і офіційну владу для особистої вигоди.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА