21:07 05.03.2021

В Ізраїлі з неділі суттєво послаблять коронавірусні обмеження

2 хв читати
В Ізраїлі з неділі суттєво послаблять коронавірусні обмеження

В Ізраїлі з 7 березня переходять до третього етапу зняття обмежень, які вводилися урядом раніше, щоб стримати поширення коронавірусу COVID-19, повідомляє The Jerusalem Post.

Багато з обмежень послаблять для тих, у кого є так званий "зелений паспорт", підтвердження того, що людина зробила щеплення проти коронавірусу двома дозами вакцини, і що з дня останнього уколу пройшов як мінімум тиждень.

З неділі ізраїльтяни, які зробили щеплення, зможуть сидіти в кафе і ресторанах як усередині, так і на веранді закладу. Тим, у кого щеплення немає, як і раніше не можна заходити в приміщення. Готелі також зможуть надавати весь спектр послуг для тих, хто зробив щеплення проти COVID-19.

Старшокласники повернуться до очного навчання в тих містах, де не менше 70% людей старше 50 років вакциновані або вже одужали.

Крім того, близько 3 тис. ізраїльтян зможуть в'їжджати в країну на добу відповідно до розкладу рейсів, затверджених у міністерстві транспорту і в міністерстві охорони здоров'я. Новоприбулі в країну будуть відправлені на домашню ізоляцію відповідно до інструкцій МОЗ. При в'їзді вони також повинні будуть пред'являти негативний результат тесту на коронавірус і пройти тестування після прибуття в країну, причому це зробити зобов'язані і перехворіли, і щеплені.

Тим часом, в органах охорони здоров'я не рекомендують знімати обмеження, оскільки кількість заражень на день поки не показує стійку низхідну тенденцію. За останню добу в Ізраїлі провели понад 92,2 тис. тестів. У 4% випадків під час тестування виявляли коронавірус. Майже 40 тис. осіб хворіють нині на COVID-19, з початку пандемії зареєстрували понад 796,4 тис. випадків зараження, а померли понад 5,8 тис. осіб.

Згідно з інформацією біолога Еран Сегаль з інституту Вейцмана, до вакцинації близько 27% нових випадків коронавірусу припадали на людей віком 19 років або старше, зараз на них припадає близько 47% виявлених нових випадків. Також до вакцинації 25% нових випадків припадали на людей старше 50 років, після вакцинації тільки 11%. Всього в Ізраїлі понад 4,9 млн громадян отримали як мінімум одну дозу щеплення, більш ніж 3,6 млн - дві дози.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА