19:30 06.03.2021

Держсекретар США привітав візит Папи Римського до Іраку

2 хв читати
Держсекретар США привітав візит Папи Римського до Іраку

Держсекретар США Ентоні Блінкен у суботу позитивно відгукнувся про візит Папи Римського Франциска в Ірак - перший в історії Римо-католицької церкви.

"Потішили тим, що бачу історичний візит його святості понтифіка до Іраку", - написав Блінкен у Twitter.

"Ми віримо, що його візит пробудить надію і допоможе поширювати релігійну гармонію і розуміння між членами різних конфесій в Іраку і в усьому світі", - додав він.

Раніше в суботу понтифік зустрівся в Ен-Наджафі з аятолою Алі ас-Сістані - найвпливовішою духовною особою шиїтів Іраку. Потім він взяв участь у міжрелігійній зустрічі поблизу стародавнього міста Ура: ця місцевість традиційно вважається місцем народження біблійного патріарха Авраама. Пізніше понтифік повернувся в Багдад для участі в месі в соборі святого Йосипа.

Папа Франциск прибув до Багдада в п'ятницю. Це перший візит до Іраку глави католицької церкви і перша поїздка понтифіка за кордон з початку пандемії коронавірусу COVID-19. Папа римський наполіг на візиті, незважаючи на неблагополучну ситуацію з COVID-19 в Іраку.

В Іраку жили майже 1,5 млн християн до вторгнення США і їх союзників у 2003 році. За оцінками християнських лідерів, в Іраку залишилося менше ніж 250 тис. християн, при цьому більшість із них - щонайменше 200 тис. - проживають на Ніневійській рівнині та в регіоні Іракський Курдистан на півночі країни.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА