19:38 06.03.2021

Унаслідок аварії українського автобуса в Польщі 6 людей загинули, 14 перебувають у важкому стані, 9 людей виписані з лікарень

2 хв читати
Унаслідок аварії українського автобуса в Польщі 6 людей загинули, 14 перебувають у важкому стані, 9 людей виписані з лікарень

У результаті ДТП українського автобуса, що їхав за маршрутом Познань-Херсон, шестеро людей загинули, 14 осіб перебувають у важкому стані, 9 осіб виписали з лікарень, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Сьогодні, 6 березня, о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства Польщі, в 30 км від кордону з Україною, в ДТП потрапив український рейсовий автобус, в якому перебували 57 українців. Шестеро людей загинули, ще 39 доставлені в лікарні, 14 перебувають у важкому стані... на сьогодні, за повідомленнями польської сторони, 9 пацієнтів вже виписані з лікарень", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті МВС України в суботу ввечері.

Всі постраждалі розміщені в шести лікарнях Підкарпатського воєводства.

Зараз співробітники Генерального консульства України в Любліні виїхали на місце події для надання консульської допомоги громадянам України і взаємодії з польськими компетентними органами в контексті з'ясування всіх обставин трагедії та забезпечення українців необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих.

"Спільно з перевізником і Львівською ОДА вирішується питання доставки в Україну громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом", - підсумували в МВС.

Як повідомлялося, шестеро українців загинули, ще понад 30 були госпіталізовані в результаті ДТП українського автобуса недалеко від кордону з Україною, автобус їхав за маршрутом Познань-Херсон. В автобусі було 57 українців.

Як повідомила в ефірі каналу "Украіна24" прес-секретар посольства України в Польщі Юлія Бородій, у ДТП загинули 5 осіб, один помер дорогою до госпіталю. Нині госпіталізовано 35 осіб, п'ятеро з них у дуже важкому стані. 16 осіб, яким нічого не загрожує, нині вже поселили в готелях, вирішується питання їх перевезення в Україну.

Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда висловили співчуття у зв'язку з жертвами ДТП українського автобуса в Польщі.

За попередніми даними правоохоронців, водій рейсового автобуса, що потрапив в дорожньо-транспортну пригоду в Польщі, не впорався з керуванням, через що транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА