20:00 06.03.2021

В Естонії встановлено новий добовий рекорд захворюваності коронавірусом - понад 1,5 тис. випадків

2 хв читати
В Естонії встановлено новий добовий рекорд захворюваності коронавірусом - понад 1,5 тис. випадків

В Естонії за минулу добу було зареєстровано 1 542 нові випадки зараження коронавірусом, з початку пандемії в Естонії виявлено 73 684 випадків захворювання COVID-19, повідомив у суботу департамент здоров'я.

Це шостий найвищий добовий показник захворюваності після 25 лютого. Напередодні в Естонії було зафіксовано 1 536 випадків.

За добу від коронавірусу померли семеро людей, всього - 646 осіб.

Усього одужала 55 161 особа. Введено як мінімум одну дозу вакцини 97 858 осіб (7,364% від чисельності населення), курс вакцинації завершено у 43 745 осіб (3,292%).

У зв'язку з ростом захворюваності коронавірусом в Естонії в суботу набули чинності нові обмеження.

Як повідомила прес-служба уряду всі непродовольчі магазини і підприємства громадського харчування у вихідні дні будуть закриті. Виняток зроблено для аптек, магазинів оптики і зоомагазинів, які зможуть працювати і у вихідні. Заборонені спортивні змагання, а також спортивні заходи, і такі, що пропагують рухливий спосіб життя, школярі продовжать дистанційне навчання, за винятком учнів 1-4 класів.

Однак, як свідчать дані оприлюдненого в суботу опитування громадської думки, проведеного 4-5 березня фірмою Norstat на замовлення Інституту суспільних досліджень, 60% населення Естонії незадоволені діями уряду щодо запобігання пандемії коронавірусу, 73% вважають, що в країні повинні бути введені більш суворі обмеження.

У Латвії за добу виявлено 595 нових випадків коронавірусу, всього з початку пандемії виявлено 90 тис. 009 випадків, повідомляє Центр профілактики та контролю захворювань республіки. За добу повідомляється про смерть семи людей з коронавірусом, всього - 1 687 осіб. За минулу добу з лікарень виписані 105 пацієнтів, зокрема шестеро людей переведені до інших лікарень.

Згідно з розрахунками агентства BNS, двотижневий кумулятивний показник захворюваності в Латвії становить 466,5 випадки на 100 000 населення, загалом за два останні тижні "Covid-19" виявлено у 8900 людей.

У Литві підтверджено 450 нових випадків коронавірусу, загалом з початку пандемії в Литві зареєстровано 201 тис. 799 випадків COVID-19, повідомив Департамент статистики. Від цього захворювання померли 10 осіб, всього - 3 321 особа. Всього з даним захворюванням - безпосередньо і побічно - пов'язана 6661 смерть. За минулу добу першою дозою вакцини щеплено 8 310 осіб, щеплених другою дозою - 4 369. Загалом першою дозою вакцини від COVID-19 щеплені 209 тис. 199 людей, обома дозами - 85 тис. 373 людини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА