19:23 09.03.2021

У Міносвіти стартував процес розробки нового порядку конкурсного відбору підручників

2 хв читати
У Міносвіти стартував процес розробки нового порядку конкурсного відбору підручників

В Інституті модернізації змісту освіти (ІМЗО) Міністерства освіти України стартував процес розробки нового порядку конкурсного відбору підручників, повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Проблеми якості шкільної літератури накопичувалися впродовж попередніх декількох років. Наразі чи не щотижня маємо нові скандали через недоречності в підручниках на зразок "лікувальної соди" або "глінтвейну для розігріву". Це лише незначна частина недоліків, які просто стали публічними. Насправді в підручниках, які друкувалися протягом 2015-2020 рр., на жаль, неточностей набагато більше. Таких висновків дійшли експерти Інституту модернізації змісту освіти", - написав Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що минулого року в ІМЗО отримали його доручення й розпочали комплексні експертизи якості шкільної літератури.

Зокрема, за словами Шкарлета, з метою вирішення проблеми в ІМЗО стартував процес розробки нового порядку конкурсного відбору підручників.

Він зазначив, що повні електронні версії підручників будуть доступні на всіх етапах конкурсного відбору. Також буде забезпечено відкритість і прозорість проведення кожного етапу конкурсу.

"Надання підручникам грифів відбуватиметься до початку проведення конкурсного відбору за результатами розгляду їх експертними комісіями. Також особливу увагу буде приділено дизайнерському виконанню підручників, дотриманню санітарно-гігієнічних вимог до них", - додав Шкарлет.

Він також зазначив, що ІМЗО активізує співпрацю з Національною академією наук, Національною академією педагогічних наук і закладами вищої освіти, які займаються проблемами підручникотворення, також обговорюється можливість апробації підручників перед їх масовим запровадженням у закладах освіти.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА