09:28 10.03.2021

У лютому адмінмежу з Кримом перетнули понад 27 тисяч людей - ДПСУ

2 хв читати
У лютому адмінмежу з Кримом перетнули понад 27 тисяч людей - ДПСУ

Упродовж лютого 2021 року адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 27,3 тис. осіб, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України в середу.

Зазначається, що контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) на адмінмежі з тимчасово окупованим півостровом продовжують функціонувати у штатному режимі з дотриманням вимог карантинних правил.

"Переважна більшість громадян перетинають КПВВ з метою вирішення соціально-побутових проблем, відвідування близьких родичів, навчання тощо", - повідомляють у ДПСУ.

Там додають, що в лютому цього року адмінмежу в обох напрямках перетнули 27,3 тис. осіб і понад 3,2 тис. транспортних засобів. При цьому і на підконтрольну українській владі територію, і на окупований півострів прямувала приблизно однакова кількість людей.

Повідомляється, що в лютому прикордонники відмовили в пропуску через КПВВ 38 іноземцям і 36 громадянам України.

"Причиною непропуску стало виявлення чужих, нечинних, технічно несправних документів, а також підробних позначок ДПСУ", - уточнюють прикордонники.

Вони зазначають, що минулого місяця вони виявили 125 осіб, котрі порушили порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і виїзду з неї та склали 185 протоколів про адміністративні правопорушення на загальну суму майже 215 тис. грн.

"При цьому зазначимо, що поширення пандемії COVID-19 значно вплинуло на загальний пасажиропотік через КПВВ. Упродовж двох перших місяців цього року порівняно з аналогічним періодом минулого пасажиропотік осіб і транспортних засобів через адмінмежу із Кримом знизився на 84,4% осіб і 87,6% відповідно", - резюмують прикордонники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА