22:34 10.03.2021

Глави МЗС Британії і країн Балтії домовилися про співпрацю щодо України і Білорусі

1 хв читати
Глави МЗС Британії і країн Балтії домовилися про співпрацю щодо України і Білорусі

Міністри закордонних справ Великої Британії, Латвії, Литви та Естонії на зустрічі, що відбулася в середу в Таллінні домовилися підтримувати Україну у відновленні її територіальної цілісності і тримати ситуацію в Білорусі в центрі міжнародної уваги.

У зустрічі брали участь міністри закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб, Естонії міністр Ева-Марія Лийметс, Латвії Едгар Рінкевичс і Литви Габріеліус Ландсбергіс, повідомила прес-служба МЗС Естонії.

Глави МЗС обговорили можливості більш тісної співпраці між Великою Британією і країнами Балтії, питання європейської безпеки, відносин з Росією, Україною і Білоруссю.

"Я наголосила своїм колегам, що необхідно продовжувати допомагати країнам Східного партнерства на обраному ними шляху демократичних реформ, участі громадянського суспільства та модернізації економіки. Ми також повинні підтримати Україну у відновленні її територіальної цілісності і тримати ситуацію в Білорусі в центрі міжнародної уваги", - розповіла Лийметс.

На зустрічі було досягнуто домовленості про подальше зміцнення співробітництва в НАТО, обговорювалися трансатлантичні відносини та питання клімату.

"У питаннях кіберпростору ми наголосили на важливості практичного співробітництва і обміну інформацією між країнами-однодумцями, бо, працюючи разом, ми краще захищені від загроз", - сказала Лийметс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА