07:44 11.03.2021

США придбають ще 100 млн доз вакцини Johnson & Johnson

2 хв читати
США придбають ще 100 млн доз вакцини Johnson & Johnson

Президент США Джо Байден оголосив, що доручив міністерству охорони здоров'я придбати ще 100 млн доз вакцини від коронавірусу компанії Johnson & Johnson.

"Сьогодні я доручаю команді з міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США виготовити і придбати ще 100 млн доз вакцини Johnson & Johnson", - заявив Байден у Білому домі на зустрічі з главами компаній Johnson & Johnson і фармацевтичної компанії Merck, яка допомагає у виробництві вакцини від коронавірусу.

Він наголосив, що такий крок пов'язаний із тим, що "багато що може змінитися" в ситуації з коронавірусом і США повинні запасатися дозами вакцини і бути готовими до цих змін.

За словами Байдена, зараз США знаходяться на шляху до придбання "достатньої кількості доз вакцин від коронавірусу для кожного дорослого американця до кінця травня цього року", тобто раніше на кілька місяців, "ніж будь-хто очікував".

Як повідомляв телеканал NBC, Johnson & Johnson раніше уклала угоду з урядом США на поставку 100 млн доз їх однодозової вакцини до кінця червня. Федеральний уряд розподілив близько 3,9 млн доз вакцини минулого тижня і заявив, що планує поширити ще 16 млн доз до кінця цього місяця.

Заява Байдена про намір придбати ще 100 млн доз вакцини прозвучала на тлі роботи адміністрації щодо розширення виробництва вакцини Johnson & Johnson після того, як раніше цього року з'ясувалося, що компанія не витримує темпів виробництва препарату.

Минулого тижня Байден оголосив, що фармацевтична компанія Merck допоможе Johnson & Johnson у виробництві доз їх вакцини. Відповідно до домовленостей, Merck виділить два об'єкти в США для виробництва препарату Johnson & Johnson. Один із цих об'єктів безпосередньо вироблятиме вакцину, а інший об'єкт - забезпечуватиме фасування і упаковування.

У січні газета The New York Times повідомляла, що несподівані затримки у виробництві вакцини призведуть до скорочення поставок препарату в разі схвалення його екстреного застосування.

Очікується, що 11 березня Європейське агентство лікарських засобів (EMA) може рекомендувати до схвалення вакцину від коронавірусу компанії Johnson & Johnson.

Раніше в березні Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) також ухвалило екстрене застосування в країни однодозової вакцини компанії Johnson & Johnson проти коронавірусу COVID-19.

У січні Johnson & Johnson заявила, що ефективність її вакцини від коронавірусу COVID-19, що вводиться однієї дозою, становить 66%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА