16:09 11.03.2021

У 2020 році суди в Криму видали укази про депортацію та примусове переміщення 105 громадян України - ООН

2 хв читати
У 2020 році суди в Криму видали укази про депортацію та примусове переміщення 105 громадян України - ООН

Суди в окупованому Криму в 2020 році видали укази про депортацію та примусове переміщення щонайменше 178 осіб, зокрема 105 громадян України, свідчить нова доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН).

"У 2020 році суди в Криму видали укази про депортацію та примусове переміщення принаймні 178 осіб, які за російським імміграційним законодавством вважаються іноземцями, зокрема 105 громадян України", - сказала голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на прес-конференції в Києві в четвер.

За її словами, в українських Автономній Республіці Крим та місті Севастополі УВКПЛ і далі фіксувало порушення міжнародних прав у галузі прав людини та міжнародного гуманітарного права й надало рекомендації РФ як державі-окупанту, як це виправити.

Богнер зазначила, що Православна церква України опинилася під тиском, зокрема через втрату своїх культових споруд у Криму, представники інших віросповідань також опинилися під тиском. Деяким "Свідкам Єгови" висунуто кримінальні обвинувачення в екстремізмі, тривають судові переслідування. "Правоохоронні органи в Криму здійснили щонайменше 19 обшуків у житлових приміщеннях, що належать "Свідкам Єгови", у 2020 році", - зазначила вона.

УВКПЛ також занепокоєне повідомленнями про невідповідні умови тримання під вартою в пенітенціарних установах у Криму, а також у РФ, куди теперішніх та колишніх в'язнів у Криму було депортовано для відбування покарань.

"Ми також висловлюємо занепокоєння у зв'язку з подальшими повідомленнями про тримання під вартою без зв'язків із зовнішнім світом кримських в'язнів, які відбувають покарання в РФ. Тримання під вартою без зв'язків із зовнішнім світом позбавляє ув'язненого будь-яких контактів із зовнішнім світом і неодноразово було визнане формою катувань", - наголосила Богнер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА