14:29 12.03.2021

Ткаченко запропонував публічну дискусію у зв'язку з відкриттям клубу спортивного покеру в Будинку профспілок

2 хв читати
Ткаченко запропонував публічну дискусію у зв'язку з відкриттям клубу спортивного покеру в Будинку профспілок

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає до публічної дискусії у зв'язку з відкриттям клубу спортивного покеру в Будинку профспілок.

"Оскільки керівництво Федерації профспілок, на балансі якого перебуває Будинок профспілок, не реагує ані на звернення, а ні на запити Міністерства культури та інформаційної політики, хочу заявити про свою позицію щодо початку роботи клубу спортивного покеру. Вважаю неправильним відкриття розважального закладу будь-якого напряму в місці, де сталися трагічні події Революції гідності. Натомість варто було б додатково підтримати Музей Революції гідності, який частково діє в цьому місці пам‘яті та виконує свою важливу суспільну місію з утвердження цінностей громадянського суспільства та боротьби українців за свої права", - написав Ткаченко в Telegram-каналі у п'ятницю.

Міністр висловив здивування у зв'язку з тим, що досі не було оцінки відкриття клубу в Будинку профспілок з боку мера Києва Віталія Кличка.

"Звісно, я знаю, що КМДА, як і Міністерство культури та інформполітики, не має юридичного впливу на профспілки України. І це цілком логічно, оскільки профспілки апріорі мають бути незалежними у своїй діяльності. Але незалежність – не є вседозволеність. Незалежність – це відповідальність. Зокрема, відповідальність за збереження історії того, якими жертвами вона здобувалася та відстоювалася", - додав він.

Ткаченко закликав громадськість, журналістів, юристів, правоохоронні органи, Київміськадміністрацію відреагувати на "це неоднозначне рішення".

"Пропоную зробити обговорення цього питання відкритим. Провести зустріч за участю керівництва Федерації профспілок України, адвокатів та членів сімей Небесної сотні, Мінкультури, КМДА, громадськості, журналістів та всіх небайдужих патріотів України", - заявив міністр.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА