10:19 15.03.2021

Віце-президент ПАРЄ прокоментував "пранк" росіян: Ця затія вдарить саме по російській стороні

2 хв читати
Віце-президент ПАРЄ прокоментував "пранк" росіян: Ця затія вдарить саме по російській стороні

Розіграш спецдоповідача Парламентської асамблеї Ради Європи, французького депутата Жака Мера, якого російські пранкери розіграли нібито від імені віце-президента ПАРЄ, народного депутата України фракції "Слуга народу" Олександра Мережка, матиме наслідки для російської сторони, переконаний Мережко.

"Черговий "шедевр" російських жартівників, який свідчить про те, що російська сторона застрягла у своїх розіграшах на етапі початку 2000-х. Вважаю, що мій французький колега під час бесіди поводився дуже гідно. До речі, ми попили з паном Жаком Мером каву й поспілкувалися ще в січні, відразу після телефонного дзвінка, який він отримав нібито від мене. Ми з ним члени Комітету з правових питань і прав людини. Трохи знаючи психологію французів, упевнений, що ця затія вдарить саме по російській стороні, яка вже років десять як втратила здатність прораховувати ситуацію хоча б на два кроки вперед", - сказав Мережко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, цей розіграш має чітко визначену мету - зондування шансів запуску так званої нової компліментарної процедури стосовно РФ. Мережко пояснив, що йдеться про перспективи російської сторони стикнутися з набагато гострішими і більш системними викликами на майданчику Ради Європи, ніж ті, що мали місце в період 2014-2019 років, коли російська делегація була позбавлена права голосу в ПАРЄ й вимушена була покинути зазначений форум.

"Зазначена перспектива змушує росіян нервувати і навіть впадати в істерію. Складно підібрати інші оцінки тривалим російським ультиматумам про готовність покинути Раду Європи", - сказав парламентар.

Водночас Мережко наголосив, що і він, як віце-голова ПАРЄ, і всі члени української делегації разом із партнерами з "Балтік+" роблять усе можливе, щоб "градус уваги до представників російської сторони в ПАРЄ залишався на високому рівні".

11 березня російські пранкери Олексій Столяров (Лексус) і Володимир Кузнецов (Вован) оприлюднили на своєму YouTube-каналі запис розіграшу спецдоповідача ПАРЄ у справі російського блогера Олексія Навального Жака Мера. Пранкери зателефонували Меру від імені Мережка з питання ймовірного отруєння блогера. Судячи з оприлюдненого ролика, розмова відбулася ще наприкінці січня під час сесії ПАРЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА