07:15 18.03.2021

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом затримання позаштатного кореспондента "Радіо Свобода" у тимчасово окупованому Криму

1 хв читати
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом затримання позаштатного кореспондента "Радіо Свобода" у тимчасово окупованому Криму

Кримські поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі співробітника "Радіо Свобода" на території тимчасово окупованого півострова, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Як повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в Facebook у середу, поліцейські встановили факт затримання на території тимчасово окупованого Криму уродженця м. Кривий Ріг, позаштатного журналіста інформаційного сайту "Радіо Свобода" (проект Крим.Реалії), за яким окупаційні "правоохоронці" почали кримінальне переслідування за нібито роботу на українську розвідку, а також виготовлення вогнепальної зброї.

Затриманого працівники ФСБ доставили в м.Сімферополь, де за рішенням так званого "Київського райсуду" помістили в СІЗО терміном на два місяці.

Слідчими поліції Криму дії окупаційної влади кваліфіковані за ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі).

Як повідомлялося, 17 березня, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з безпідставним затриманням 10 березня у тимчасово окупованому Сімферополі громадянина України Єсипенка.

"Наголошуємо на неприпустимості позбавлення громадянина України Владислава Єсипенка права на захист через недопуск до нього незалежних адвокатів і призначення йому політично заангажованого "захисника" без його згоди. Незаконне затримання українського громадянина і всі подальші дії російської окупаційної адміністрації стали черговим прикладом політичного переслідування незгодних з спробою анексії Криму та тиску на свободу слова", - йдеться в коментарі МЗС України в середу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА