10:13 18.03.2021

США засуджують політично мотивований арешт журналіста Єсипенка в Криму

1 хв читати
США засуджують політично мотивований арешт журналіста Єсипенка в Криму

Посольство США в Україні засуджує політично мотивований арешт Росією позаштатного кореспондента "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка в тимчасово окупованому Криму.

"Ми засуджуємо політично мотивований арешт Росією журналіста Владислава Єсипенка в Криму. Російські незаконні окупанти не мають законних повноважень перешкоджати діяльності вільної преси, самовільно заарештовувати людей та відмовляти їм у належних судових процесах", - йдеться в повідомленні посольства в Twitter у четвер.

Як повідомлялося, громадянина України, позаштатного кореспондента "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка затримали 10 березня в тимчасово окупованому Сімферополі. Його обвинувачують у незаконному виготовленні, переробці або ремонті вогнепальної зброї (ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ) та незаконному виготовленні боєприпасів.

Рішенням т. зв. Київського районного суду м. Сімферополя йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 травня 2021 року.

Прес-секретар прокуратури АРК Катерина Діденко повідомила, що під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі співробітника "Радіо Свобода", проект "Крим.Реалії", на території тимчасово окупованого півострова Крим.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА