08:54 22.03.2021

Китай нарощує темпи вакцинації населення і розглядає можливі послаблення візової політики

2 хв читати
Китай нарощує темпи вакцинації населення і розглядає можливі послаблення візової політики

Китай за тиждень вводить населенню близько 10 млн доз вакцин від COVID-19, а також вивчає можливості полегшення процедури видачі в'їзних віз для імунізованих громадян деяких країн у залежності від рівня поширення там інфекції, повідомили китайські чиновники журналістам.

Станом на минулу суботу в країні жителям було введено понад 74,9 млн доз вакцин від коронавірусу. На 14 березня ця цифра становила 64,9 млн, повідомив на брифінгу представник Держкомітету охорони здоров'я КНР Мі Фен.

Китайські ЗМІ інформували раніше, що китайська влада має намір вакцинувати близько 40% населення до середини року.

Як повідомили на брифінгу, понад 70 млн доз китайського препарату Sinovac Biotech були введені в усьому світі.

У Пекіні розглядають питання про диференційовану політику видачі віз і контролю за кількістю людей, прибулих у Китай, виходячи з прогресу в сфері вакцинації і ситуації з COVID-19 у різних країнах.

Проте, як сказав заступник директора Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Фен Цзицзянь, "ми поки не звільняємо вакцинованих людей від тестування і ізоляційних заходів". Він зазначив, що Китай буде враховувати міжнародний прогрес у розробці "вакцинних паспортів" і може скоригувати політику після того, як внутрішнє населення досягне високого рівня імунізації.

Річне виробництво вакцин у Китаї може повністю задовольнити потреби всієї країни, заявив офіційний представник міністерства промисловості і інформаційних технологій Мао Цзюньфен.

За його словами, поставки матеріалів для виробництва вакцин і вакцинації, включно зі скляними флаконами і шприцами, "відносно стабільні".

У Китаї для широкого застосування регулятором раніше вже були схвалені чотири місцеві вакцини компаній Sinovac, CanSino Biologics і двох підрозділів Китайської національної фармацевтичної групи Sinopharm.

П'ятий препарат, розроблений Інститутом мікробіології Китайської академії наук, був ухвалений для екстреного використання минулого тижня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА