18:53 22.03.2021

Арестович: Козак у листі політичним радникам "нормандського формату" запропонував проведення прямих переговорів між Україною та ОРДЛО

2 хв читати
Арестович: Козак у листі політичним радникам "нормандського формату" запропонував проведення прямих переговорів між Україною та ОРДЛО

Запропоновані 19 березня заступником голови адміністрації президента Росії Дмитром Козаком заходи щодо врегулювання ситуації на Донбасі передбачали організацію прямих переговорів між Україною та ОРДЛО, що суперечить Мінському процесу, заявляє спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович.

"Там (у листі Дмитра Козака політичним радникам "нормандської четвірки" - ІФ) нічого такого сенсаційного немає. Росія здійснює ту саму політику, як і в 2014 році. Всі ці "жонглювання словами", наполягання на власній правоті, звинувачення на адресу України, що вона щось не виконує. Все це робиться для одного: щоб Україна вступила в прямі переговори з "квазідержавними утвореннями", які через непорозуміння, називають "ДНР" і "ЛНР". Ми на це не підемо, про що послідовно повідомляємо", - повідомив Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24" у понеділок.

Він також додав, що слова Козака про те, що Україна не надала пропозицій на рівні політичних радників "нормандського формату" щодо "кластерів" (кроків із виходу з конфлікту - ІФ) не відповідають дійсності.

"Це обман. Щойно "трек" щодо кластерів вийшов вдалим, щойно стався прогрес на рівні політичних радників "нормандського формату" Російська Федерація, по-перше, відразу посилила рівень насильства на Донбасі, по-друге, вона розпочала медійну кампанію щодо України, що Україна нібито провокує, хоче війни і не виконує Мінських домовленостей. Але ми бачимо, хто насправді не хоче припинення насильства на Донбасі. Тому що Україна відразу після засідання політичних радників "нормандського формату" (18 березня - ІФ) запропонувала наступного дня провести позачергове засідання підгрупи з безпеки в ТКГ. Росія відмовилася", - резюмував Арестович.

Як повідомлялося, 18 березня відбулося чергове онлайн-засідання на рівні політичних радників "нормандської четвірки". На ньому, зокрема, обговорювали питання про повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі, який було встановлено з 27 липня 2020 року. Крім того, сторони обмінялися новими пропозиціями щодо врегулювання ситуації на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА