06:45 23.03.2021

В Одеській області з півночі 23 березня введено "червону зону" епіднебезпеки

2 хв читати
В Одеській області з півночі 23 березня введено "червону зону" епіднебезпеки

В Одеській області з півночі 23 березня введено "червону зону" епідеміологічної небезпеки в зв'язку з високою смертністю жителів, включно з медичними працівниками, а також великим зростанням захворюваності на COVID-19 серед усіх вікових категорій громадян, включно з дітьми, повідомила прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.

"З 00:00 23 березня на території Одеської області ... введуть "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в цей період обмежується:

- прийом відвідувачів у закладах громадського харчування;

- робота торговельно-розважальних центрів та інших розважальних закладів;

- робота непродовольчих магазинів і непродовольчих ринків;

- робота закладів культури;

- проведення масових заходів;

- спортивні матчі з глядачами;

- відвідування навчальних закладів, окрім дитсадків, спеціальних навчальних закладів і учнів 1-4 класів установ загальної середньої освіти.

Разом із тим, дозволено здійснювати регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів на внутрішньообласних автобусних маршрутах у межах Одеської області (але при цьому, кількість пасажирів у транспортному засобі повинна відповідати кількості місць для сидіння), а також здійснювати залізничні перевезення пасажирів у межах області з неухильним дотриманням вимог (миття рук, носіння захисних масок і використання дезінфекторів - ІФ) з організації протиепідемічних заходів при залізничних перевезеннях на період карантину.

Крім того, правоохоронцям дозволили застосовувати жорсткі заходи до порушників за недотримання норм і вимог обмежувальних заходів.

"Мною дано доручення правоохоронним органам вживати жорстких заходів щодо виявлення порушення недотримання норм і вимог обмежувальних заходів у "червоному" рівні епідемічної небезпеки", - цитує прес-служба слова голови ОДА Сергія Гриневецького.

Він зазначив, що тільки за минулу добу виявлено 745 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з яких 26 дітей і 13 медичних працівників.

"Якщо минулого тижня ми щодоби реєстрували по 500 випадків, то зараз - близько тисячі", - повідомив голова ОДА.

Гриневецький додав, що "підстави, які призвели до такої критичної ситуації - результат байдужості і безвідповідальності населення, недотримання умов самоізоляції хворими СОVID-19, несвоєчасне звернення хворих за медичною допомогою, самолікування і ігнорування елементарних методів особистого захисту в публічних місцях, щоденне масове скупчення людей у нічних клубах, кафе і ресторанах, повне ігнорування носіння масок у громадському транспорті.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА