09:57 23.03.2021

У Великій Британії згадують жертв COVID-19 у річницю першого локдауну

2 хв читати
У Великій Британії згадують жертв COVID-19 у річницю першого локдауну

У Великій Британії через рік після оголошення першого локдауну відбувається день пам'яті жертв коронавірусу COVID-19, кількість яких становить майже 150 тис. людей.

"Останні 12 місяців завдали нам усім величезної шкоди, і я сердечно співчуваю тим, хто втратив близьких. Сьогодні річниця першого локдауну - можливість замислитися про минулий рік - один із найскладніших в історії нашої країни", - наводить телеканал Sky News слова британського прем'єра Бориса Джонсона.

Опівдні в країні відбудеться хвилина мовчання в пам'ять про жертв коронавірусу, а ввечері, о 20:00 за місцевим часом, жителі вийдуть біля своїх будинків із ліхтариками або свічками в руках. Лондонське око, Трафальгарську площу та стадіон Вемблі підсвітять жовтим кольором.

Принц Чарльз, згадуючи минулий рік, зазначив, що був натхненний самовідданістю, яку проявило так багато людей.

"Хоч би яку віру чи філософію ми мали, проведімо хвилину разом, щоб згадати тих, кого ми втратили, подякувати за їхні життя і визнати невимовний біль прощання", - сказав він.

У британських церквах і соборах у вівторок битимуть у дзвони і запалюватимуть свічки.

"Це момент, щоб разом помолитися нашому Отцю небесному, щоб він утішив нас у нашій скорботі і привів нас до надії воскреслого Христа і вічного життя, яке він обіцяє", - сказав архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі.

День пам'яті підтримують понад 250 організацій, включно з 82 лідерами релігійних груп і політиками, благодійних організацій, екстрених служб і громадських груп. Знаменитості, зокрема рок-музиканти Сюзі Кватро та Стів Гарлі, візьмуть участі в онлайн-бесідах, щоб допомогти тим, хто почувається ізольовано і страждає від втрат.

За останніми даними британського національного статистичного управління, у Великій Британії від початку пандемії померли понад 147 тис. людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА