11:48 23.03.2021

Держкіно запропонувало обрати українські фільми, які покажуть в кінотеатрах у серпні, до 30-ї річниці Незалежності України

2 хв читати
Держкіно запропонувало обрати українські фільми, які покажуть в кінотеатрах у серпні, до 30-ї річниці Незалежності України

Державне агентство з питань кіно просить громадян обрати українські фільми, які покажуть у кінотеатрах у серпні, до 30-ї річниці Незалежності України.

"За роки незалежності в Україні було знято багато фільмів: визначних і посередніх, талановитих та переоцінених, підтриманих державою та незалежних від державного фінансування, успішних та тих, що не знайшли відгуку в серці глядача. Українське кіновиробництво пройшло за цей час складний шлях від спаду до відновлення та розвитку", - йдеться в повідомленні прес-служби Держкіно.

У відомстві зазначають, що одним із поштовхів до появи сучасного українського кіно стало скасування в 2011 році системи "держзамовлення", коли Держкіно провело перший відкритий пітчинг - конкурсний відбір кінопроектів на отримання державного фінансування.

"З того часу в кінотеатральний прокат і на фестивальні майданчики України та світу вийшла чимала кількість фільмів, створених за державної підтримки. Багато з них стали твоїми улюбленими, про деякі ти чув, але не зміг подивитися, якісь не потрапили у твоє поле зору - саме тому зараз ми пропонуємо тобі обрати своє кіно: ті українські фільми, які ти хотів би побачити на екранах кінотеатрів у 30-й день народження нашої країни", - йдеться в повідомленні.

У такий спосіб Держкіно запустило опитування, за результатами якого буде відібрано фільми для прокату в кінотеатрах у серпні, до 30-ї річниці Незалежності України.

Зокрема, пропонується обрати по три фільми зі списку в кожній із трьох категорій: фільми для широкої глядацької аудиторії, авторські фільми, документальні фільми. Опитування триватиме до кінця липня.

Проголосувати можна на сайті Держкіно: https://usfa.gov.ua/vote

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА