14:39 23.03.2021

Деокупація Криму є для України пріоритетом - Разумков на зустрічі з головою Палати депутатів Люксембургу

2 хв читати
Деокупація Криму є для України пріоритетом - Разумков на зустрічі з головою Палати депутатів Люксембургу

Ситуація в окупованому РФ Криму наразі погіршується в різних аспектах життєдіяльності, а деокупація півострова є пріоритетом для України, сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков на зустрічі з головою палати депутатів Люксембургу Фернаном Етгеном у вівторок.

"Ситуація в Криму продовжує погіршуватися в багатьох сферах життєдіяльності: від мілітаризації до порушення прав людини й основоположних свобод, а також... загроз екологічній безпеці регіону", - сказав Разумков.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, спікер зазначив, що Україна виского цінує те, що Люксембург послідовно підтримує і є співавтором усіх без винятку резолюцій Генасамблеї ООН з українського питання в контексті російської збройної агресії на Донбасі та окупації Криму.

Разумков також відзначив стрімкий розвиток останнім часом відносин між Україною і Люксембургом. "Люксембург входить до десятки країн ЄС за обсягом інвестицій в Україну. За дев'ять місяців минулого року надійшло майже 1,2 млрд дол. США прямих інвестицій", - сказав він.

Спікер зазначив, що Верховна Рада ухвалює рішення, які сприятимуть залученню інвестицій. "У стінах українського парламенту було ухвалено низку законопроектів, щоб залучити додаткові інвестиції з іноземних держав, сподіваюся, і з Люксембургу", - сказав Разумков.

Водночас голова Верховної Ради наголосив, що Україні треба ще багато чого змінити, зокрема і на законодавчому рівні, щоб наблизитися до стандартів ЄС у різних сферах економіки.

Разумков також не оминув питання наслідків завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". "На жаль, ми добре знаємо, чим завершуються подібні проекти, і як в один момент, так званий енергетичний проект стає елементом тиску", - сказав спікер, додавши, що "Північний потік-2" може стати таким елементом тиску.

Він наголосив, що Україна є надійним транзитером російського газу до ЄС, але зазначив одночасно, що "на жаль, ми не можемо назвати Росію надійним енергопостачальником".

За словами спікера Верховної Ради, Україна підтримує головування Люксембургу в Раді ООН з прав людини в 2022-2024 роках. Спікер українського парламенту запросив делегацію Палати депутатів відвідати Україну з візитом.

"Сподіваюся на подальшу підтримку Палатою депутатів Великого Герцогства зусиль України, спрямованих на відновлення її територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах", - сказав голова парламенту.

Як повідомлялося, Разумков перебуває в Люксембурзі з робочим візитом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА