15:38 23.03.2021

Активіста, який розбив в Офісі президента скло, посадили під домашній арешт - Стерненко

2 хв читати
Активіста, який розбив в Офісі президента скло, посадили під домашній арешт - Стерненко

Печерський районний суд Києва обрав затриманому правоохоронцями 20 березня ввечері учаснику акції біля Офісу президента України Владу Сорду запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, повідомив активіст Сергій Стерненко.

"Владу Сорду Печерський суд дав цілодобовий домашній арешт. Фактично, позбавивши його волі за "розбите скло", - написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, в суботу ввечері біля стін Офісу президента відбувалася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингувальники запалювали фаєри і кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активісти червоною фарбою нанесли написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників біля будівлі ОПУ проплаченою провокацією, з метою дискредитації правоохоронців. В Офісі президента також заявили, що учасники акції, які били вікна і палили вогонь на Банковій, намагалися спровокувати правоохоронців.

Пізніше там уточнили, що через насильницькі дії деяких учасників акції протесту, в будівлі сталося кілька пожеж, постраждали вікна, двері, внутрішнє оздоблення тамбура одного з під'їздів, а фасад будівлі був змальований фарбою. Водночас, за попередніми експертними даними, пошкодження будівлі ОП оцінюють приблизно в 2 млн грн.

Сорд був затриманий того самого дня. За словами адвоката, наступного дня йому повідомили про підозру в "хуліганстві з використанням зброї" і що захист клопотатиме про поміщення його під домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА