20:21 23.03.2021

МАУ хоче пояснень щодо альтернативної можливості в'їзду для іноземців

2 хв читати
МАУ хоче пояснень щодо альтернативної можливості в'їзду для іноземців

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) наголошує на необхідності пояснень щодо альтернативної можливості в'їзду для іноземців при відсутності негативного ПЛР-тесту на прильоті.

"Хотілося б отримати певні роз'яснення про можливість альтернативного варіанту перетину кордону іноземцями при відсутності негативного тесту на прильоті. Адже, згідно зі змінами до постанови Кабміну №1236, українці, які повертаються додому з-за кордону, повинні або надати негативний ПЛР-тест, зроблений за 48 годин, або відправитися на самоізоляцію, зареєструвавшись в сервісі "Вдома" ("Дій вдома" - ІФ). чи поширюється це на іноземців - дочекаємося уточнень від прикордонників", - написав СЕО авіакомпанії Євген Дихне на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

При цьому він висловив здивування тим, що нововведення жодним чином не стосуються пасажирів з паспортами вакцинації від COVID-19.

"Це викликає низку мовчазних питань. Адже тенденція вакцинації у світі зростає, а інші країни одна за одною визначають для вакцинованих пасажирів максимально лояльні правила в'їзду. Мова - про Румунію, Польщу, Естонію, Грузію, Чорногорію, Кіпр, Ісландію та Ліван. За логікою ж наших нововведень, навіть із вакциною, яка вмикає "зелене світло" в інших країнах, в Україні іноземець робитиме тест. Дуже хотілося б, щоб захисні реакції ніколи не конфліктували з поняттям доцільності", - написав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України визначив умовою в'їзду в країну негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19.

Згідно з його постановою, прибулі будуть зобов'язані надати негативний результат ПЛР-тестування, який проведено не більше ніж за 72 години до перетину державного кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА