17:45 24.03.2021

Від Росії походять загрози і воєнного, і невоєнного характеру - Блінкен

1 хв читати
Від Росії походять загрози і воєнного, і невоєнного характеру - Блінкен

Росія нині становить для колективної безпеки загрозу і воєнного, і невоєнного характеру, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у середу в Брюсселі.

"Ми бачимо це в нових військових можливостях і стратегіях, які розвиває Росія з метою кинути виклик нашим альянсам і підірвати заснований на правилах світопорядок, що гарантує нашу колективну безпеку", - сказав він.

При цьому він перерахував "агресію Москви у Східній Україні", великомасштабні військові навчання, модернізацію озброєнь, зокрема ядерних, дії в Чорному та Балтійському морях, на Крайній Півночі, у східній частині Середземного моря.

Держсекретар також згадав категорію "невоєнних загроз", які часто виходять від тих країн, що й воєнні, на зразок РФ або КНР. Блінкен навів приклади "технологічних, економічних і інформаційних тактик", включно кібератаками, кампаніями з дезінформації та "перетворенням корупції на зброю" для шкоди демократії.

"Від страшенного економічного тиску Китаю на Австралію до використання Росією дезінформації для підривання упевненості в (результатах - ІФ) виборів і в безпечності та ефективності вакцин, ці агресивні дії загрожують не лише нашим країнам окремо, а й нашим спільним цінностям", - зазначив Блінкен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА