17:12 25.03.2021

Жовква і радник президента Естонії обговорили взаємодію в контексті перспективи отримання Україною ПДЧ у НАТО

1 хв читати
Жовква і радник президента Естонії обговорили взаємодію в контексті перспективи отримання Україною ПДЧ у НАТО

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква і радник президента Естонської Республіки з питань зовнішньої політики Лаурі Куусінг під час онлайн-зустрічі обговорили вакцинацію громадян проти COVID-19 і взаємодію в контексті перспективи отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Як повідомляє прес-служба президента, співрозмовники обговорили заходи, що застосовуються в Україні та Естонії в контексті подолання нової хвилі пандемії COVID-19 і забезпечення належного захисту населення, а також вакцинування громадян якісними сертифікованими вакцинами.

Так, Лаурі Куусінг зазначив, що керівництво Естонії регулярно порушує в межах Євросоюзу питання якнайшвидшого надання країнам-партнерам доступу до отримання вакцини від коронавірусу.

"Сторони докладно обговорили співпрацю двох держав у контексті реалізації стратегічного курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. У цьому зв’язку відбувся обмін думками стосовно важливості фіксації європейської перспективи України та підтримки Естонією відповідних зусиль нашої держави. Було також обговорено алгоритм подальшої двосторонньої взаємодії в контексті перспективи отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО", - зазначено в повідомленні.

Під час зустрічі Жовква нагадав, що в серпні 2021 р. у рамках святкування 30-ї річниці незалежності України відбудеться інавгураційний саміт "Кримської платформи", до участі в якому запрошені світові лідери, зокрема президент Естонії Керсті Кальюлайд.

На завершення переговорів співрозмовники констатували взаємне налаштування на подальшу підтримку динаміки двостороннього діалогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

Війська РФ за добу завдали 310 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА