18:37 25.03.2021

У центр Мінська стягнуто спецтехніку, частково перекрито проспект Незалежності

2 хв читати
У центр Мінська стягнуто спецтехніку, частково перекрито проспект Незалежності

У центрі Мінська в четвер спостерігається скупчення спецтехніки, частково перекрито проспект Незалежності, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Захід".

Біля будівлі адміністрації президента стоять автобуси для перевезення особового складу, водомети, автозаки. До Будинку офіцерів нікого не пускають.

Проспект Незалежності частково перекрито. Немає руху від будівлі цирку у напрямку площі Перемоги. Рух громадського транспорту не зупинено.

У МВС у четвер зазначили, що ситуація в Білорусі спокійна та контрольована. "Усі дії працівників міліції спрямовані на забезпечення охорони громадського порядку в країні. З урахуванням закликів у Telegram-каналах деструктивного характеру, безумовно, ми стежимо за ситуацією. Наразі вона спокійна і контрольована", - сказала прес-секретар МВС Ольга Чемоданова.

Мінміськвиконком офіційно заборонив демонстрацію і мітинг на День волі.

Заявку на проведення 25 березня маршу та мітингу, присвячених Дню волі, було подано до Мінміськвиконкому від імені трьох юридичних осіб - громадської організації БНФ "Відродження", БСДП і руху "За свободу".

Голова КДБ Білорусі Іван Тертель раніше заявляв, що правоохоронцям "достовірно відомо, що в період 25-27-го числа буде зроблено спроби дестабілізації ситуації в країні". Про провокаторів, які хочуть ініціювати сутички учасників акцій з міліцією 25 березня, повідомляли і в ГУВС Мінміськвиконкому.

25 березня 1918 року було проголошено незалежність Білоруської Народної Республіки (БНР). Білоруська опозиція відзначає цю дату як День волі. У Мінську 25 березня традиційно відбуваються вуличні акції.

БНР - політичне утворення, проголошене в 1918 році групою діячів національного руху. Як самостійна держава БНР існувала в 1918-1919 роках, пізніше уряд Білоруської Народної Республіки був змушений емігрувати. Серед істориків досі точаться суперечки, чи можна називати БНР державою чи це була лише спроба створення держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА