20:04 25.03.2021

У День Волі в Білорусі затримали понад 80 осіб

1 хв читати
У День Волі в Білорусі затримали понад 80 осіб

У Білорусі в четвер затримали понад 80 осіб, повідомляє незареєстрований в республіці правозахисний центр "Весна".

"За даними на 20.30 "Весні" відомі прізвища 35 затриманих сьогодні в Мінську. Також відомо про як мінімум 48 затриманих у 18 інших містах", - йдеться в повідомленні центру.

Як повідомлялося, Мінміськвиконком офіційно заборонив демонстрацію і мітинг на День Волі.

Заявка на проведення 25 березня ходи і мітингу, присвячених Дню Волі, була подана в Мінміськвиконком від імені трьох юридичних осіб - громадської організації БНФ "Адрадженне", БСДП і руху "За свободу".

Глава КДБ Білорусі Іван Тертель раніше заявляв, що правоохоронцям "достовірно відомо, що в період 25-27 числа будуть здійснені спроби дестабілізації ситуації в країні". Щодо провокаторів, які хочуть ініціювати зіткнення учасників акцій з міліцією 25 березня, повідомляли і в ГУВС Мінміськвиконкому.

25 березня 1918 року було проголошено незалежність Білоруської Народної Республіки (БНР). Білоруська опозиція відзначає цю дату як День волі. У Мінську 25 березня традиційно проходять вуличні акції.

БНР - політичне утворення, проголошене в 1918 році групою діячів національного руху. Як самостійна держава БНР існувала в 1918-1919 роках, пізніше уряд Білоруської народної республіки був змушений емігрувати. Серед істориків досі точаться суперечки, чи можна називати БНР державою, або це була тільки спроба державотворення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА