11:33 26.03.2021

Кулеба пообіцяв, що після деокупації Криму права українців на їхню землю буде відновлено

2 хв читати
Кулеба пообіцяв, що після деокупації Криму права українців на їхню землю буде відновлено

Після деокупації Криму права на землю громадян України, які проживають там, будуть відновлені, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Міністерство закордонних справ відразу зробило заяву з приводу цього нікчемного указу російського президента. Він є продовженням політики утисків і витіснення громадян України з окупованого півострова з паралельною - давайте будемо відвертими - русифікацією Криму", - сказав глава МЗС України на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Він наголосив, що всі такі спроби витіснення є "завідомо провальними"

"Що не робила б Росія, Крим все одно повернеться, і всі акти, які були прийняті РФ за роки окупації, просто зникнуть в історії. Права законних власників на земельні ділянки будуть, безумовно, відновлені після відновлення суверенітету нашої держави в Криму", - зазначив Кулеба.

За його словами, наразі дуже важливо, щоб власники земельних ділянок зберігали всі документи, які підтверджують право їх власності, і будь-які документи, які нав'язуватиме їм РФ взамін.

Окрім того, Кулеба додав, що питання позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму додано до переліку питань, які будуть у фокусі уваги "Кримської платформи".

"Одномоментного рішення для цієї проблеми немає, але рішення буде обов'язково знайдено і всі права будуть відновлені", - запевнив він.

Указ президента Росії про те, що велика частина Криму та м. Севастополь додані до переліку прикордонних територій Російської Федерації, де іноземним громадянам заборонено володіти землею, набув чинності 20 березня 2021 року, через рік після його ухвалення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА